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Título: Biopower, food and space
Fecha de publicación: 2015
Editorial: Murcia: Servicio de Publicaciones de la Universidad de Murcia
ISSN: 2255-3851
Materias relacionadas: 9 - Geografía e historia
Palabras clave: Biopower
Biopolitics
Resumen: This paper schematically considers the exercise of biopower in the regulation of food and drink, tracing the spatiality of biopower and biopolitics as they play out in the trajectory of regulation of two key types of beverage: alcoholic beverages and fluid milk. Empirically, the paper considers 19th century temperance laws and 20th century mandatory milk pasteurization in the United States, highlighting the spatial strategies by which biopower’s reach into digestive tracts was extended across political territories. The account suggest that biopolitical resistance enacts spatial strategies as well.
Autor/es principal/es: Kurtz, Hilda E.
Forma parte de: Sociología histórica Núm. 5 (2015)
URI: http://hdl.handle.net/10201/47488
Tipo de documento: info:eu-repo/semantics/article
Número páginas / Extensión: 19
Derechos: info:eu-repo/semantics/openAccess
Aparece en las colecciones:Nº 5 (2015)

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