Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10201/46050

Title: La pars fructuaria de la Fuente de la Teja (Caravaca de la Cruz, Murcia): aspectos tecnológicos y productivos
Issue Date: 2012
Publisher: Murcia: Universidad de Murcia, Editum
ISSN: 1989-6212
Related subjects: 902 - Arqueología. Prehistoria
Keywords: Restos arqueológicos romanos
Aceite de oliva
Vino
Abstract: Analizamos los aspectos tecnológicos y productivos documentados en el yacimien - to de la Fuente de la Teja, identificado como la pars fructuaria de un villa altoimperial, que presenta un nivel generalizado de destrucción fechado en un momento avanzado del siglo II d.C. Se plantean diversas hipótesis de restitución del torcularium del edificio A y del sistema de decantación asociado, estudiándose diferentes elementos relaciona - dos con las actividades de almacenaje y manipulación.
We analyze the technological and productive aspects documented at the site of the Fuente de la Teja, identified as the pars fructuaria of a high imperial villa, which exhibits a general level of destruction dated to an advanced period of the 2nd century A.D. There are various hypotheses for the restitution of the torcularium of building A and the associated decanting system, studying different elements related to storage and handling activities
Primary author: Murcia Muñoz, Antonio Javier
Published in: Anales de Prehistoria y Arqueología, nª 27-28, 2011-2012
URI: http://hdl.handle.net/10201/46050
Document type: info:eu-repo/semantics/article
Number of pages / Extensions: 9 p.
Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Geographic Materia: Caravaca de la Cruz
Appears in Collections:Vol. 27-28, 2011-2012

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
La pars fructuaria de la Fuente.pdf1,7 MBAdobe PDFView/Open


Items in Digitum are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.